На Голяма Богородица архимандрит Висарион ще служи в Пампорово

Изображение 1 от 2

    Осигурен е транспорт за миряните от Смолян, които искат да присъстват на литургията за храмовия празник

    За храмовия празник на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в Пампорово на 15 август от 9 часа божествената света Литургия ще възглави архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион. С Негово Високопреподобие ще служи и председателят на храма иконом Запрян Шиков.  Ще помагат иподякони и четци. Песенното озвучение ще бъде на хористите от храм „Св. Неделя“ в Горно Райково, Смолян.

    В 11 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а след него раздаден благославен курбан. Специално за празника е организиран транспорт от 8 часа пред супера в Горно Райково.

    Счита се, че празникът  Успение на Пресветата Богородица е установен от Апостолите и е важен за всички християни,  свързан с чудното събитие, когато Божията Майка заспива /успение/ и е понесена на ръце от Своя син Иисус Христос към небето.  Преди това Тя получила вест от Архангел Гавриил заедно с райско клонче, че Волята Божия е това да стане след три дни. В деня на Успението по облаците пристигнали светите апостоли, събрани от Светия Дух, за да се сподобят с благословението на Пречистата Дева. На всекиго пожелавала вечно блаженство и се молела за мир в целия свят.

    Нека да сме заедно на този голям и светъл Богородичен  празник, канят вярващите от архиерейско наместничество – Смолян.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини