13 °C

Почина 83-годишен мъж от Димитровград, диагностициран с COVID-19

Нови два смъртни случая на пациенти с коронавирусна инфекция са регистрирани за област Хасково, съобщават от Областния кризисен щаб. Починала е жена на 84 години от община Хасково, която е била приета в ОАИЛ на МБАЛ-Хасково и диагностицирана с COVID 19 на 21 август. Жената е имала придружаващи заболявания и е починала на 24 август. 

Вторият починал пациент е мъж на 83 години от община Димитровград. Той е бил приет и диагностициран с COVID 19 в Инфекциозно отделение на 18 август. На 21 август поради наличие на съдово заболяване е приведен в лечебно заведение извън областта, където е  починал на 22 август. Мъжът е имал придружаващи сърдечни и съдови заболявания.

Изказваме искрените си съболезнования към близките и семейството на починалите хора.

За последното денонощие на територията на хасковска област са взети петдесет и една проби за наличие на коронавирусна инфекция. Седемнадесет са взети от персонал и десет от пациенти на МБАЛ-Хасково. От тях положителен резултат са отчели три проби, а останалите са отрицателни. Позитивни са трима мъже на 83 и 53 години от община Хасково и на 63 години от община Харманли, пациенти на лечебното заведение. 

От РЗИ-Хасково са взети две контролни проби, три на контактни лица и деветнадесет от „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“. Пробите им все още се обработват. 

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още един положителен случай на COVID 19.Касае за мъж на 60 години от община Тополовград, който е хоспитализиран в лечебно заведение извън областта.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 152, включително с установените през последното денонощие четири новозаразени.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пе
  Пешо
  2 -1
  11:03, 25 авг 2020
  Не е все едно от или с коронавирус.пълна шменти капела за трилиони долари. Идете на морето и вижте че режима е свободен и нищо не се случва и ще се убедите в казаното от мен. Потвърждават го и редица професори.

Хороскоп за 25.01.2021

Последни новини