В историята остава 39-годишен стаж в историческия музей

Изображение 1 от 4

    В историята остава завидния стаж на директора на Историческия музей в Димитровград. Елена Георгиева, която е работила 39 години в културната институция, днес излиза в пенсия.

    Елена Георгиева е директор на музея 25 поредни години, като останлите 14 години тя е заемала различни позиции към музея, а нейната почти 40-годишна кариера започва с длъжността екскурзовод.

    Кметът на Общината Иво Димов бе организирал изненада за последния работен ден на досегашния дректор на музея, в жест на уважение за ползотворната работа през годините. Димов връчи плакет на Община Димитровград, подписан от него, както и благодарствено писмо и букет с цветя.

    Самата Елена, след като бе изненадана в двора на институцията, сподели част от историята: "Дойдох в музея на 14 септември 1981 г. като плах екскурзовод. Моето първо работно място бе в Дом-музей „Пеньо Пенев“… Не знам как така бързо се извървяха тези години." Комична случка за първия си работен ден сподели директорката на музея в последния си работен ден преди пенсия. "Когато дойдох на работа в първия си работен ден се оказа, че всички врати на институцията са заключени и аз не можах да вляза от никъде в сградата. Оказа се, че в този ден музеят е щял да започне работа час по-късно, но служителите забравили, че идва нов колега и не ме бяха предупредили" сподели Елена. От този ден до днес Елена е работила в тази институция 39 години.

    Кметът Димов сподели, че "трудно човек се разделя с качествени хора и служители, но има и такива моменти в живота. За мен беше удоволствие да бъдем част от един екип", каза градоначалникът и отправи поздрави от свое име и от името на служителите в Общинска администрация.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      78
      78
      2 0
      16:12, 28 авг 2020
      Много е секси!
    • 2
      Ко
      Когато
      4 -3
      17:35, 28 авг 2020
      когато един лъжец казва кой е качествен и кой не, това вече не е истина!
    Последни новини