Парламентът прекратява пълномощията на Данаил Кирилов като народен представител

Парламентът да започне работа с прекратяване на пълномощията на Данаил Кирилов като народен представител, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Миналата седмица Кирилов беше освободен от поста министър на правосъдието и следваше да се върне на депутатското си място в групата на ГЕРБ. Той обаче е подал оставка като народен представител, става ясно от проектопрограмата на парламента. Прекратяването на пълномощията му е първа точка в предложения дневен ред за днешното заседание.

В петък се предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ за 2020 г. и в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване /ДОО/ за тази година.

В проектопрограмата са проекти на решения за промени в парламентарни комисии и делегации, сред които и попълване на на състава на Временна комисия по повод придобиването от "Българска банка за развитие" АД на 28 265 200 акции от капитала на "Първа инвестиционна банка" АД. Включена е и ратификация на доброволното споразумение за гаранция между Европейската комисия и Република България по европейския инструмент SURE за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на избухването на COVID-19. Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене и изменения в Закона за предучилищното и училищното образование.

В четвъртък парламентът ще разгледа проект на решение за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията, както и законопроект за оттегляне на резервата, направена от Република България по чл. 31 от Конвенцията за статута на лицата без гражданство, приета в Ню Йорк на 28 септември 1954 г. В проекта на дневен ред е и второто четене на законопроект за изпълнение на Регламент на ЕС относно търговията с някои стоки, които биха могли да бъдат използвани с цел прилагане на смъртно наказание, изтезания или други форми на жестоко, нечовешко или унизително отношение или наказание. В четвъртък депутатите ще обсъдят на първо четене и промени в Закона за българските лични документи.
В петък, след първото четене на промените в бюджетите на НЗОК и на ДОО за 2020 г., е предвиден редовен парламентарен контрол.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ви
    Винету
    6 -1
    02:43, 9 сеп 2020
    Т'ва малоумното сега к'во ще работи ?
    • Же
      Железан
      6 -1
      07:45, 9 сеп 2020
      Най-първо трябва да го задължат да се освидетелства и да се реши дали лечение или трудотерапия. А може би пенсия по болест.
    • Ol
      Oleg
      1 -1
      13:03, 9 сеп 2020
      Ама що така? Да не е само Барни!
      Кой от ГЕРБ в момента говори нещо смислено, начело с бОРИСОВ?
      Понякога си мисля, че борисов дори си вярва например, че е беден, че е гладен...
      Дори си мисля, че борисов би могъл да е убеден, че е в гладна стачка откакто е в правителството.
Последни новини