Шестима души задържани до момента на протеста в София

Шестима души са задържани до момента на протеста в София. Това обяви на брифинг зам.-началникът на отдел "Охранителна полиция" към СДВР Тони Тодоров.

Двама от арестуваните са били обявени за издирване. Полицията ще провери дали задържаните са участвали по някакъв начин в протеста на 2 септември.

Tази сутрин служителите на реда извършиха оглед в периметъра на зоните за сигурност в Триъгълника на властта за отстраняване на опасни предмети и вещи. Бяха открити метални тръби, чували с камъни, стъклени бутилки, дървени пръти, два ножа, бойна прашка, както и 5-литрова туба с неустановена течност с остра миризма.

Тодоров заяви, че част от намерените неща са доста обезпокояващи. Той поясни, че с това не иска да каже, че отправя обвинения към някого, тъй като много от предметите били останали от предната вечер. Към момента всичко е отстранено.

Тодоров обаче подчерта, че във видимо укритие е била намерена 10-литрова туба с течност, както и 10 шишета с безцветна течност, които будят притеснение.

По негови думи не е ясно кой е оставил тези вещи в района. За да бъде установено, се преглеждат камери от снощи и от предишните дни.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    3,
    3,14
    6 -4
    15:11, 10 сеп 2020
    Каквото и да говорят на брифингите разните шефове на полицията,никой не им вярва!Нарочно пуснаха провокатори на 2-ри,облякоха главорезите от ипон в стражарска униформа и ги насъскаха против децата от митинга!Днес са вече с нов номер-намериха "някои предмети",опасни за мутрите!Апелирам полицаите,да издирят най-големия мафиот,да го свалят от джипа и да го посъветват да си подаде оставката,за да приключат,както вашите,така и неговите мутренски лъжи!
  • 2
    Ше
    Шекерова
    6 -4
    15:28, 10 сеп 2020
    Голям страх граничещ с параноя гони властоимащите. Така са се вкопчили във властта като че ли са се родили там и никога не са правили нищо друго. Изглежда че извън властта са обикновени мишки и не могат да си представят бъдещия живот без власт. Голям смях пада с тия хорица.
  • 3
    Со
    Сова
    1 -3
    18:06, 10 сеп 2020
    За жалост само полицаите защитават държавността.
    • Jp
      JP
      1 -2
      19:21, 10 сеп 2020
      Лекувай се, хахаво заптие.
Последни новини