"Да изчистим България заедно" 2020: Грижа към природата, но с отговорност един към друг

За поредна година Община Димитровград подкрепя инициативата „Да изчистим България заедно.”

Тази година във връзка с пандемията от COVID -19 няма да се проведе традиционно масово почистване на страната. В условията на извънредна ситуация призивът към всички доброволци на инициативата е за ежедневна грижа към средата, в която живеем, в съчетание с отговорност за здравето на хората.Призивът е да се проведат малки индивидуални и семейни акции за почистване на градинките и любимите места за отдих, да се организират семейни пикници с нулев отпадък, доброволците да облагородят пространството около домовете си.  

 Денят на голямото чистене е 19 септември 2020г. Тогава ще бъде даден стартът на Световния ден на почистването на планетата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ти
    Тити
    2 0
    13:02, 14 сеп 2020
    Включваме се инициативат за „Да изчистим България заедно”, но никой нищо да не чисти, защото имало пандемия. По глупава новина не бях чел от многоо врмее на сам.
    Пишете "в условията на извънредна ситуация", че то не сме в инзънредана ситуация, нали е извънредна епидемиологична обстановка.
    С две думи правим си пиар, че участваме в някаква благородна инициатива, която няма да свърши абсолутно нищо - работа, работа и пак работа!
Последни новини