С церемония ОУ "Пенчо Славейков" посрещна първокласниците си

    Първолаците на ОУ "Пенчо Славейков" бяха посрещнати празнично за първия учебен ден в двора на училището. 94 малчугани са новите попълнения в димитровградското школо.

    Богата бе програмата по посрещането на първокласниците за първия им учебен ден. На церемонията имаше музика, песни, танци от танцов ансамбъл Галаксико и приветствие към първокласниците.

    Официални приветствия за първия учебен ден към децата отправиха кметът на Димитровград, Иво Димов, новият директор на училището, Мария Янева и други. Както и в останалите училища в града, родителите не бяха поканени за първия учебен час, поради противоепидемичните мерки.

    "През тази година ще правим изключително много и различни неща заедно за първи път, но на вас ви се притичват на помощ любящите родители и всеотдайни учители, с които вие ще постигате знания и ще извървявате пътя на новото, за да достигнете върхове и с вашите успехи да се гордеят родителите ви, учителите и града." С тези приветствени слова директорът на училището, Мария Янева, посрещна новите попълнения на ОУ "Пенчо Славейков".

    Към първолаците, техните семейства и учители послание отправи и кметът на града Иво Димов. "Отново е 15-ти септември, ден изпълнен с много настроение, позитивна енергия и много усмивки. Днешният 15-ти септември е малко по-различен, но в никакъв случай от това денят не губи своя блясък. Започваме една различна нова учебна година. Нека я посрещнем с вяра, оптимизъм и настроение!" бяха част от думите на градоначалника по повод първия учебен ден.
     

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини