LG Wing с двоен въртящ се екран (видео)

Виждали сме повече от няколко смартфона с двоен екран, които се сгъват и разгъват, за да се разширят. Сега има един, който се върти.

LG Wing е с двоен екран, като основният сензорен екран се завърта настрани и разкрива втори, по-малък екран отдолу.

Идеята зад смартфона е подобна на другите устройства с двоен екран. Целта е да ви позволи да изпълнявате повече задачи едновременно.

LG Wing има 6,8-инчов OLED дисплей без забележим прорез, когато е в това, което LG нарича "Основен режим". С пръстите на едната си ръка можете да преместите този основен екран и да включите LG Wing в "Swivel Mode". Цялото лице на телефона се завърта на 90 градуса по часовниковата стрелка и разкрива 3,9-инчов втори екран с квадратна форма.

Там нещата стават интересни.

Някои приложения могат да използват двата екрана. Например, представете си, че гледате видеоклип в YouTube отгоре и използвате долния екран за бързо превъртане напред или назад. Или може да играете видео игра, като виждате какво се случва на горния екран, докато долният екран е по-скоро джойстик или контролер.

Можете също да използвате екраните, за да виждате едновременно две приложения. Така че големият екран може да бъде вашата навигация, докато използвате по-малкия дисплей за изпращане на текстови съобщения.

Mеханизмът, който позволява на устройството да се върти, е тестван и "доказано надежден дори след 200 000 завъртания", казва LG. Това прави средно около 100 движения всеки ден в продължение на пет години. 

LG Wing има три камери на гърба на устройството - 64-мегапикселова със стандартен обектив, 13-мегапикселова с ултраширок и 12-мегапикселова. Предната е 32-мегапикселова, а обективът излиза от горната част на устройството, когато превключите LG Wing в режим на селфи. Ако изпуснете телефона, изскачащата селфи камера се плъзга обратно в тялото, за да предпази обектива от счупване, ако падне на земята, казват от LG.

Що се отнася до здравината му, LG Wing е издържал 20 теста, водоустойчив е и даже покрива военния стандарт, както можете да видите в официалната презентация по-долу.

LG Wing се захранва от процесор Snapdragon серия 7 и е 5G. Скоро ще се предлага в САЩ, цените започват от около 1000 долара, което е с 400 долара по-евтино от най-новия смартфон Duo на Microsoft и с 500 долара по-малко от сгъваемия Motorola Razr.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини