Ученици от СУ"В.Левски"-Крумовград спечелиха национални награди от конкурс за Втората световна война

Изображение 1 от 5

    Една от инициативите на Съюза на ветераните от войните на България, във връзка със 75-годишнината от края на Втората световна война и участието на Българската армия в нейния заключителен етап бе Националният ученически конкурс за есе. Неговата тема е „Спомен за мой близък, участник във Втората световна война“.

     Конкурсът бе организиран от централното ръководство и областните организации на СВВБ със съдействието на Министерство на образованието и науката и Министерството на отбраната.

     Въпреки извънредната обстановка в конкурса се включиха активно ученици от СУ „Васил Левски“ – Крумовград, а именно: Аделина Кючукова – 5 клас, Вероника Касабова - 5 клас, Айсу Мехмед – 5 клас, Анджелина Касабова – 7 клас, Ема Йорданова – 12 клас с ръководител Златка Дуралиева. Както е по статута на конкурса , те се обявяват за първенци на национално ниво и намират място в новата книга от поредицата“Воини ветерани“. В конкурса се включиха и Дарина Димитрова  и Радомир Пехливанов от 5 клас, които са отличени на II- ро място.Правят впечатление родолюбието и патриотизмът в текстовете, които са написали учениците, с което  доказаха, че  не са загубили любовта към род и родина.

        Със скромна  церемония във фоаето на училището, в присъствието на директора  г-н Цветан Терзиев и зам.директорите Станка Михайлова и Карамфила Милчева,  председателят на Областната организация и член на Централния управителен съвет  на Съюза на ветераните от войните на България -Ани Иванова връчи на участниците грамоти и книги с пожелание за нови успехи.

        Ръководството на Съюза на ветераните от войните, изказва благодарност към директора на училището г-н Цветан Терзиев и неговия екип за положения труд. За това, че допринасят за възпитание на младото поколение в патриотизъм, съхраняване на родовата памет,провокират  в учениците желание да се замислят над тези нравствени ценности и да се гордеят с предците си.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини