Поредица от катастрофи заради несъобразена скорост по мокрите пътища в региона

Несъобразената скорост на движение по мокрите пътища в региона през почивните дни, доведе до поредица от пътни инциденти и вкара в болница няколко пътуващи в автомобилите.

От МВР-Хасково обобщава, че несъобразена скорост е довела до пътния инцидент на Кенана в събота. В ранния следобед тогава „Фолксваген“ излетя по мокрия асфалт и се заби в крайпътно дърво.

Катастрофата е станала в 13.20 часа. 20-годишният шофьор завой е загубил управлението над автомобила на ляв и е излязъл в дясно по посоката си на движението.

От удара са пострадали шофьорът, който е с контузия на главата и двете му спътнички. Едната от тях е на 19 години и е с контузия на дясна коленна става и лява лакътна става, возещата се на задната седалка в колата- 16-годишно девойка е с контузия на гръден кош. И тримата са освободени за домашно лечение след преглед.

При друга катастрофа, станала два часа по-рано, по пътя от Любимец за с.Лозен, 55-годишнен мъж с „Опел“ отново заради несъобразена скорост с релефа на местността, е загубил контрол и автомобилът му се преобърнал в канавка по таван. Без опасност за живота е водач на колата. От удара е с  рана на главата, прегледан и освободен за домашно лечение. Съставен му е акт.

В 23,45 часа на общински път в посока Стамболово, е последвало трето произшествие с причина несъобразена скорост. 20-годишен от с.Долно Войводино се е движил с „Фолксваген“. Скоростта и гъстата мъгла са довели до загуба на контрол над колата, при което е последвал удар в мантинела и преобръщане в крайпътна нива вдясно. Пострадал е возещият се в колата 22-годишен, който е с натъртвания на гръдния кош.

Серията от произшествия, причинени от несъобразена скорост е довела и до катастрофа на 6-ти.

В 6.40 часа в района на с.Пясъчево, 54-годишен димитровградчанин е управлявал товарен автомобил „Грейт Уол“ с несъобазена с атмосферните и пътни условия скорост. На ляв завой е загубил контрол, излязъл е в ляво и се блъснал в канавката в ляво. Колата се е преобърнала по таван, завъртяла се е на платното и е спряла в канавката, обратна на движението му. Водачът е с контузия на главата и врата, прегледан и освободен за домашно лечение. Съставен акт.

Отнето предимство е причина за катастрофа пък в Харманли на 5-ти декември. В 16.45 часа на кръстовището между улиците „Балкан“ и „Ал.Стамболийски“, 26-годишно момче е шофирало „Опел“. То е нарушило пътен знак Б-2 и не е пропуснало движещият се по път с предимство лек автомобил „Дачия“ с водач 20-годишен, и го е ударил. От удара са пострадали виновният водач, който е с контузия на десен лакет и возещата се при него 28-годишна симеоновградчанка, която е с контузия на дясна ръка.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини