Двамата новозаразени в областта за денонощието - от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 2 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и 3-ма починали, съобщават от Областния оперативен щаб.

Положителни са двама души от община Димитровград.

Починали са: мъж на 76 години от община Хасково, диагностициран на 1 декември, с диабет и хронично белодробно заболяване; мъж на 72 години от община Хасково, диагностициран на 3 декември, с диабет, хронично неврологично и сърдечно заболяване; жена на 80 години от община Хасково, диагностицирана на 1 декември, със сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2777. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 180. В лечебни заведения извън областта се лекуват  21 дущи. На домашно лечение са 1457 човека, починали са 145, напълно излекувани са 995 човека, а под карантина - 869.

Два от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини