Топъл обяд за 530 души ще осигури община Димитровград

Започва прием на заявления за включване в операция „Топъл обяд в условия на пандемия от COVID-19“, съобщават от Община Димитровград.

Необходимо да бъдат идентифицирани 530 потребители, които принадлежат към целевите групи, в обхвата на мярката. Това са:

 - Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

- Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

- Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

В условията на извънредна ситуация, за да се гарантира, че помощта ще достигне до най-засегнатите от кризата, общината ще идентифицират най-нуждаещите се лица, като за целта ще използват всякакви източници на информация – заявления, сигнали на граждани, отворена телефонна линия, информация от Регионалната здравна инспекция за лица, поставени под задължителна карантина, информация от доставчици на социални услуги и институции и др.

Принадлежността на идентифицираните от общините лица към допустимата целева група ще се потвърждава от съответната Дирекция „Социално подпомагане” в рамките на служебните ѝ задължения.  

Лица, жители на Община Димитровград, могат да подадат заявления за идентифициране към целевите групи и включване в операцията „Топъл обяд в условия на пандемия от COVID-19“ от 18.12.2020г. във всички клубове на хората от третата възраст на територията на град Димитровград и при кметовете и кметските наместници по населените места в Общината.

За да  осигури  продължаване и през 2021 година на  дейностите по осигуряване на подкрепа на най-нуждаещите се лица от рискови групи, за справяне  с последиците от възникналата епидемична обстановка от COVID-19, бе одобрена процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „ТОПЪЛ ОБЯД В УСЛОВИЯ НА ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19“.
До 31 декември 2020г. подкрепа чрез топъл обяд получават 170 лица от уязвими групи от община Димитровград по проект „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Димитровград”, финансиран от държавния бюджет по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020”.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Кр
    Кристина Петрова
    1 0
    21:28, 17 дек 2020
    Запазете и за моите пелета. Имам три деца и все от бащи от различни малцинствени групи.....
  • 2
    Да
    Даньо Корена
    1 0
    02:46, 18 дек 2020
    Къчетата да хапнат малко и те, е да видят мене лесно ли ми е
  • 3
    Dd
    dd
    0 0
    23:53, 18 дек 2020
    Да благодарим на ГЕРб,капитализма и хасково.нет,които трият коментари за бедните хора,на които ГРОБ раздава огризки с нашите пари.
  • 4
    Йо
    йокин
    0 0
    11:39, 19 дек 2020
    БРАВО!!!,на кмета,увеличена заплата,на народа,фасул чорба,без боб.
Последни новини