Видео игрите вредят на възрастните хора

Възрастните хора, играещи на видео игри, рискуват да бъдат засегнати от по-силна форма на депресия и да напълнеят в сравнение с онези, които не играят.

Това сочат резултатите от изследване на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията и два университета в САЩ - "Емъри" и "Андрюс", съобщи Франс прес.

Било изследвано поведението на 562 души на възраст между 19 и 90 години. Става въпрос за едно от първите подобни изследвания, обхванали възрастни хора, а не единствено тийнейджъри. То е извършено в района на Сиатъл, където е регистрирано най-голямото ползване на интернет в САЩ.

45,1 на сто от анкетираните заявили, че играят на видео игри. Жените, увлечени по видео игрите, показват по-сериозни признаци на депресия в сравнение с онези, които не играят на видео игри.

Мъжете, които играят на видео игри, пък са с по-голям индекс за телесна маса в сравнение с тези, които не играят. Единственият общ фактор за мъжете и жените, които играят на видео игри, е по-голямата зависимост от интернет, отбелязват изследователите. Резултатите от изследването са публикувани в American Journal of Preventive Medicine.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини