21 °C

Провери какво казва за теб любимият ти цвят

Чудили ли сте се някога защо някои хора се обличат винаги в ярки цветове и нерядко им казват „папагали“, докато други винаги са в строги тъмни нюанси и са определяни като „скучни“?

Цветовете, които предпочитаме и които избираме да носим всеки ден, носят информация за околните.

Например, ако обичате червеното и се обличате в този цвят, това може да означава, че сте доминантна личност.

Но има страшно много цветове и те могат да окажат влияние върху вашето настроение и поведение, а освен това оставят различни впечатления в околните, пише сайтът Bright Side.

Зелено

Свързваме зеленото с парите и зеленчуците, но учените казват, че хората, предпочитащи този цвят, обичат да са на открито и имат желание да чувстват сигурност. Зеленото се свързва с успеха, има и успокояващ ефект.

Оранжево

Ако харесвате оранжевото и го носите често, то вие вероятно сте много енергични. Много мощен цвят, който се свързва с жизнена социална среда. Оранжевото носи вълнение и енергия.

Розово

Розовото се свързва със смекчаване на агресията. Известно е също, че този цвят е регулатор на доброто настроение. Основните асоциации, които създава розовото, са любов, чувствителност, щедрост и доброта. Също така този цвят може да събуди желание да защитите човек, който го харесва.

Лилаво

Лилавото се свързва с царственост и кралски церемонии. Освен това оставя впечатление за магия и фантазия. Лилавото стимулира креативността и омиротворява, но същевременно се свързва с чувствителните и емоционални личности.

Синьо

Човекът, който харесва синьото може да бъде идеалист, надежден, автономен и внимателен при творческа работа. Те са склонни да обръщат внимание на детайлите, стават перфекционисти и имат безупречни маниери. Често ги избират за позиции с висока степен на стрес.

Черно

Това е цветът на границите и авторитета. Той носи усещане за елегантност, официалност и мистериозност. Черното отразява известна практичност и реализъм в света. Човек, който харесва черното, може да бъде свързан с някой, който жадува за контрол и независимост.

Червено

Да, червеният цвят може да донесе асоциации с агресия и господство. Изследователите са установили, че атлетите, които носят този цвят, са с 5% по-голяма вероятност да спечелят. Проучванията сочат, че този цвят привлича мъжете. Има асоциация с любов и страст. Така че, ако искате да бъдете забелязани, носете червено.

Бяло

Човек, който харесва бялото, иска чувство на удовлетворение. Тези хора са склонни да бъдат организирани, логични и ориентирани към детайлите в работата. Цветът може да бъде свързан с независимост при създаването различни неща. Също така, може да предизвика усещане за чистота и простота.

Жълто

Който обича жълтото е личност обичаща и приключенията. Жълтото означава свобода. Цветът се асоциира с чувство за хумор, спонтанност, оптимизъм и страст. Тези хора са склонни да бъдат креативни, но импулсивни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини