Модернизират димитровградските училища по общинска програма за 60 000 лв

От днес започва да тече срокът за кандидатстване от общинските училища за дигитализация по Общинска програма „Модернизация в системата на училищното образование чрез дигитални технологии” за 2021 г. Програмата бе приета на сесия на Общинския съвет, проведена на 27 май 2021г.

Основната цел на Програмата е да подкрепи финансово училищата на територията на общината за подобряване обезпечеността с дигитални устройства, приложение и решения в сферата на информационните и комуникационни технологии за образованието. Допустими кандидати са училища на територията на общината. Общият бюджет на програмата е 60 000 лв. с ДДС, като максималният размер на финансиране по подаден проект е 10 000 лв. с ДДС. Срокът за кандидатстване по програмата е от 01.06.2021г. до 31.07.2021 г., а за изпълнение на дейностите - до 30.11.2021 г.

По програмата ще се финансират дейности, свързани със закупуване на съвременни технологични средства, оборудване на кабинети, придобиване на програмни продукти и лицензи, които влизат в една от следните категории:

Образователни решения по роботика, информационни технологии и програмиране;

Образователни решения за компютърна лаборатория и компютърно моделиране 2-5 клас;

Образователни решения за проектно базирано обучение с виртуална и добавена реалност.

Преносими компютри и таблети;

Специализирано оборудване за кабинети в направленията природни науки, (дигитални) технологии, роботика и програмиране, инженерство и математика;

Програмни продукти и лицензи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини