Трима димитровградчани в листата на ГЕРБ-СДС за Хасково

Изображение 1 от 3

    Пълна листа от 16 кандидат-депутати регистрира Коалиция „ГЕРБ-СДС“ в 8-мандатния Изборен регион - Хасково.

    Водач на листата отново е бившият депутат в пет Народни събрания и министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов, който е и областен лидер на партията в Хасково - Делян Добрев.

    На тези избори в листата на ГЕРБ - СДС Димитровград ще бъде представен с трима кандидати. На трето място е Стефан Димитров, прокурист на Неохим, който е от квотата на коалиционния партньор на ГЕРБ - СДС. Другите двама кандидати са от редиците на ГЕРБ - Димитровград и са млади лица, на които партията ще залага за тези избори - Божидар Петков и Емил Френгов, и двамата от МГЕРБ-Димитровград.

    Божидар Петков е икономист и общински съветник в ОбС - Димитровград, той заема петото място в листата.

    Емил Френгов е инженер-химик и общински съветник от ОбС - Димитровград и заема петнадесето място в листата.

    Стефан Димитров бе кандидат за депутат и през пролетта, като влиза отново в кампанията с идеите за „Зелената сделка“ и подсигуряването на хората, които ще останат без работа при изпълнението на нормите по нея, което заяви по време на представянето на листата в Хасково днес.

     “Това, което се случва в момента, е недопустимо. Хората от басейна на „Марица Изток“ са изложени на риска да останат без работа. Синдикатите са готови за стачни действия, защото се вижда недоброто отношение. Когато говорим за „Зелената сделка“, държавата трябва да е справедлива и да осигури възможности за реализацията на тези хора.“, категоричен бе Димитров.

    В листата има познати имена, като тези на бившите депутати Евгения Ангелова и Митко Полихронов, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, както и на заместникът й в държавната администрация Митко Петров. Половината от вписаните в нея обаче ще участват за първи път в състезанието за място в Парламента.

    „Листата е само от местни хора, нямаме парашутисти. Имаме млади хора със свежи сили. През два месеца, като се правят избори, ни трябват хора с енергия“, посочи водачът й Делян Добрев. Той уточни, че липсващите от листата, които са били в нея за кампанията през април, сега не присъстват по свое желание.

    „Смятаме, че сме модерни с младите хора и с тяхната биография. Имаме идеи и ще заложим на позитивна кампания“, посочи Добрев.

    Едно от новите лица, кандидат за депутат от Хасково от ГЕРБ, е Живко Спасов, който е общински съветник от партията в Ивайловград . Той е много популярен сред младото поколение от TikTok. Именно в тази платформа Делян Добрев забелязал тик-токърът и го поканил да се включи в предизборната кампания.

    „Включвам се в кампанията за Парламента, защото смятам, че с моите виждани и идеи бих могъл да помогна през социалните мрежи. Смятам, че младите хора в България са умни и знаят какво искат, както аз знам какво искам: по-добро бъдеще за България.“, посочи Живко Спасов и на въпроса на какво ще заложи в тази кампания, беше категоричен: „Ще заложа отново на себе си!“

    В нея като ново лице влиза и общинският съветник от ГЕРБ в Хасково Атанас Атанасов. Предприемачът е кметски наместник в кв.”Република“. По повод предстоящия машинен вот той посочи, че ще настоява за по-мащабна разяснителна кампания и възможността за „сухи тренировки“, ако е възможно, с демо машини сред населението там.

    При регистрацията на листата днес отсъстваше шампионът по преференции в страната при предходната кампания за 45-ия Парламент- д-р Георги Станков. А причината за това е, че в момента боледува, обясни областният лидер на партията.

    Прецедентът, който се получи при предишните избори с високия преференциален вот за Станков, Добрев обясни: „След Станков в първите места на листата бяха само гражданска квота. Това, което се случи, е че нашите партийни членове, нашите твърди ядра, гласуваха преференциално за Станков, за да не бъде изместен той от силната гражданска квота, която имахме на следващите места.“

    Трима народни представители в следващия Парламент от Хасково, е целта на ГЕРБ, посочи Делян Добрев, но без илюзия, че в 29-ти изборен район ще могат да повторят резултата си от пролетта. За очаквания отлив той посочи: избирателите им са традиционно млади хора и хора в активна възраст, които по време на изборите през юли ще са на почивка, втората причина, според него, е провеждането на избори през два месеца, вероятно ще даде негативен резултата, третата причина за очаквания отлив е негативната кампания през последния месец, която по думите му, се води срещу ГЕРБ.

    Добрев посочи още, че всички в листата ще бъдат насърчавани да водят кампания за преференции, така че първото и 16-ото място са с еднаква тежест в списъка.

    Листата на ГЕРБ за 29 МИР-Хасково:

    1. Делян Добрев, Хасково. Икономист, бивш депутат, бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма

    2.Д-р Георги Станков, Любимец. Бивш депутат, ветеринарен лекар

    3. Стефан Димитров-СДС, Димитровград. Икономист, прокурист на „Неохим“ АД

    4.Динко Тенев-Хасково. Икономист, зам.-кмет на общ.Хасково

    5.Божидар Петков-МГЕРБ -Димитровград. Икономист, общински съветник в ОбС -Димитровград

    6.Митко Полихронов-Хасково. Бивш депутат, предприемач

    7.Евгения Ангелова-Хасково. Бивш депутат, финансист

    8.Д-р Стефка Здравкова-Харманли. Ветеринарен лекар, бивш областен управител на Хасково

    9. Митко Петров-МГЕРБ-Хасково. Икономист, бивш зам.-областен управител на Хасково

    10.Жикво Спасов-МГЕРБ- Ивайловград. Тик-токър, общински съветник в ОбС-Ивайловград

    11.Асен Асенов-Хасково. Предприемач, общински съветник в ОбС-Хасково

    12. Гергана Петрова- Хасково. Учител по математика и информатика, директор на ПМГ „Акад. Б. Петканчин“ -Хасково, общински съветник от ОбС-Хасково

    13.Д-р Мариян Кръстев-Силенград.Ветеринарен лекар, общ. съветник в ОбС -Свиленград

    14. Мария Белчева- МГЕРБ- Любимец. Икономист

    15.Емил Френгов -МГЕРБ- Димитровград. Инженер-химик, общ.съветник от ОбС-Димитровград

    16.Георги Димитров-МГЕРБ Хасково. Футболен съдия

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ба
      бат' Джани
      23 -1
      13:24, 7 юни 2021
      Пак дрънкат алабализми от сорта - ''местни хора '' , ''млади хора '' , '' нови хора'' , ''хора с идеи '', но - отиват в Парламента и там , каквото им каже Борисов , това правят. Държат се като олигофрени , че ме е срам да ги гледам. Нареждат се послушно зад ''боса'' и няма и помен от '' новите идеи''.
    • 2
      Те
      Тези
      12 -1
      18:30, 7 юни 2021
      Тези не разбраха ли, че са за изчегъртване и пак се натискат. Темерути!
    • 3
      Ви
      Виждащ
      13 -1
      19:45, 7 юни 2021
      Заради тази партия, светът ни нарече корумпирана държава и имат очи да се хвалят??? Безсрамници мутри въннн!!!!!!
      • Ха
        Хасково
        6 0
        07:27, 8 юни 2021
        Водени само от личния си интерес !
        Не се наядоха на държавната софра и напиха на народна кръвчица .
    • 4
      То
      Толуп сдс гроб
      4 0
      12:44, 8 юни 2021
      Сбогом педали
    • 5
      Сп
      Списък
      2 0
      12:46, 8 юни 2021
      Списъка за наемане за **** услуги
    • 6
      Ви
      видимите резултати
      2 0
      13:20, 8 юни 2021
      Харманлийcката брантия доста се е наляла.
    • 7
      Ма
      Мартин
      2 0
      17:09, 28 юни 2021
      Стефчо откажи се вече нагъл хомосексуалист
      • Се
        Селянин
        0 0
        21:44, 4 юли 2021
        Пасивен е
    Последни новини