Занимателна ваканция за деца от І и ІІ клас в димитровградската библиотека от понеделник

От понеделник, 14 юни до 31 август, Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград ще проведе пилотния си проект „Занимателна ваканция” за ученици от І и ІІ клас. Той има за цел да затвърди наученото от децата по част от учебните предмети и да им помогне с усвояването на нови знания през лятната ваканция, следвайки политиката на библиотеката за насърчаване на четенето и грамотността.

Всеки ден от 9:30 ч. до 11:30 ч. в библиотеката педагози ще водят занятията с малките димитровградчани и гости на града.

В понеделник ще се провеждат занятия по български език и литература „В света на думите”, а във вторник „Занимателна математика”. 

Сряда е ден за „English is fun”, в който децата ще учат по забавен начин английски език.

В четвъртък ги очакват „Приключения с Финч и Бий” в забавните уроци по програмиране и роботика.   

Петък също ще е забавен с работилницата ни „Art attack”, в която децата ще творят и изработват  интересни и полезни неща от рециклирани материали. 

По време на провеждането на пилотния проект ще се търси обратна връзка от участниците и техните родители за степента на удовлетвореност. Резултатите от заниманията с деца ще бъдат анализирани и  взети предвид при планиране на дейности по реализиране на стратегията на библиотеката за провокиране и стимулиране на интереса на подрастващите към четенето, книгата и грамотността.      

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини