Отново пръскат против комари и кърлежи в Димитровград

Община Димитровград планира да извърши дезакаризация на тревни площи, както и дезинсекция срещу имаго и ларви на комари на улични дървета, храсти и зелени площи – III етап.

Предварително определените дати са 23.07.21г.(петък), 24.07.21г.(събота),25.07.21г.(неделя) и 26.07.2021г.(понеделник). Първо ще се извърши обработката на тревни площи против кърлежи (петък и събота), след което ще се извърши третиране на озеленените площи против комари (неделя и понеделник). Пръскането ще се извършва по график късно вечер.

В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

Графикът за пръскане е както следва :

23.07.2021г.(петък) – Тревни площи в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на общината. Тревни площи в междублокови пространства на територията на града, както и трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове.

24.07.21г.(събота) – Тревни площи в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”.

25.07.2021г.(неделя) – Озеленени площи в междублокови пространства на територията на града, дворове на детски градини и учебни заведения, както и трите големи парка, и стадионите.

26.07.2021г.(понеделник) – Озеленени площи в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”.

При неблагоприятни метеорологични условия  е възможно графика да се промени .

Препаратът против кърлежи е САЙСЪРС 10 ЕВ с карантинен срок 24 часа.

Препарата против имаго на комари е Цитрол 10/4 УЛВ, а срещу ларви на комари е Димилин 2 ТБ с карантинен срок 24 часа.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини