Община Димитровград с нов главен архитект от днес

Арх.Елисавета Георгиева е новият главен архитект на община Димитровград от днес. Длъжността тя заема след освободения досегашен главен архитект. 

Арх.Георгиева е специалист с 25-годишна практика в инвестиционното проектиране и устройственото планиране. От 2008 г. е в състава на Eкспертния съвет по устройство на територията в гр. Димитровград. Нейни авторски проектни решения са едни от най-любимите и разпознаваеми места в Димитровград и Хасково. Сред по-значимите й проекти са: рехабилитацията и реконструкцията на подхода към монумент "Св. Богородица", модернизацията и паркоустройството на парк "Ямача" и "Градската градина" в Хасково; благоустрояването на парк "Марица" в Димитровград, облагородяване на парк "Н.Й.Вапцаров", Музея на тракийското изкуство в с. Александрово, модернизацията и реконструкцията на спортен комплекс "Младост" в Хасково, обновяване и модернизация на детски градини, както и много други обществени, промишлени и жилищни сгради.

Родена е в Димитровград. Основното си образование е завършила в СУ „Любен Каравелов“ гр. Димитровград, а средното в Математическа гимназия, гр. Хасково.

През 1996 година придобива магистърска степен по специалност „Архитектура" в Университет по архитектура, строителство и геодезия, гр. София. От 2004 година е член на Камара на архитектите в България с пълна проектантска правоспособност. 

След дипломирането си постъпва като проектант-архитект в ЕТД “ТЕПРО”, което е правоприемник на Проектантската организация в гр. Хасково.

След 2001 година проектира като архитект на свободна практика. През 2004 година заедно със съпруга си инж. Георги Георгиев, който е инженер геодезист, основават проектантско студио „ВИТРАЖ“ ООД. 

Екипът на „ВИТРАЖ“ ООД под ръководството на арх. Елисавета Георгиева е изработило множество проекти в областта на паркоустройството и инвестиционното проектиране.

Семейна и майка на три дъщери. По вероизповедание е православна християнка и е един от авторите и редакторите на сайта Християнство.бг.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Са
    само
    3 -1
    14:02, 26 юли 2021
    Само за подпис.
  • 2
    За
    За
    4 -1
    14:04, 26 юли 2021
    Само за подпис и набиране на клиенти.
  • 3
    Ем
    Ема
    3 -1
    15:35, 26 юли 2021
    От толкова архитекти точно тази ли..
  • 4
    Мн
    много
    4 0
    20:19, 26 юли 2021
    Много кадърна за цените на проектите.
  • 5
    Ам
    Ама
    3 0
    10:56, 27 юли 2021
    Много конфликт на интереси!
Последни новини