Книжка на Ангел Каралийчев получи всеки първокласник в община Димитровград

Изображение 1 от 3

    Книжка на Ангел Каралийчев, седмична програма, рамка за снимка с магнит и значка "Аз съм вече в първи клас" получава всеки един първокласник днес от кмета на община Димитровград Иво Димов. Подаръчните комплекти за всяко дете в първи клас за Първия учебен ден са по инициатива на градоначалника и се реализират за девета поредна година, информират от местната администрация. На вътрешната страна на всяка книжка има специално обръщение от кмета към малките ученици.

    Тази година, 401 първокласника от община Димитровград ще получат като подарък за първия си учебен ден подаръчен комплект.

    Ангел Каралийчев е най-четеният български писател за деца. Книгите му са публикувани в повече от два милиона  екземпляра.  Книжката е илюстрована от Илия Бешков, което я прави още по-стойностна. През 2022г. ще се навършат 120 години от рождението на любимия детски писател и 50 години от смъртта му.

    Избора на автор за първокласниците за втора година е с акцент на известен български писател в навечерието на негова годишнина.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Оп
      опс......
      3 0
      14:22, 15 сеп 2021
      Не от КМЕТА,а от Общината.
      Да не би Ивчо да се е бръкнал в джоба за тез помагала???
      Аман от мисирки
    Последни новини