Връчват почетни знаци на две димитровградски читалища

На 25 септември 2021г. ще бъдат връчени тържествено почетни знаци на две читалища в община Димитровград, съгласно решение на Общинския съвет, съобщават от местната администрация.

Това са читалищата в село Горски извор и гр.Меричлери.  От 11.00ч. в салона на читалището в с.Горски извор ще се състои официалната церемония по връчването на почетния знак на НЧ "Пробуда 1896", а от 17.00ч. в гр.Меричлери. Тържествено честване 125 години от създаването на НЧ "Просвета 1896" ще се състои в салона на читалището. 

Изпратени са грамоти и поздравителни адреси до читалищните деятели от Министерство на културата. По време на събитията ще бъдат отличени дългогодишни читалищни дейци за активна дейност и ръководителите на отделните колективи. Наградените колективи към читалище "Пробуда" ще поднесат  за гостите в Меричлери празнична програма. 

В село Горски извор е подготвена презентация с фотоси от миналото за дейността на читалището и хора, които са участвали към различните самодейни състави.

Събитията ще бъдат проведени при спазване на противоепидемичните мерки по разпореждане на министъра на здравеопазването.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини