По инициатива на граждани, Общината ще обнови детска площадка

Изображение 1 от 5

    Детска площадка до блок 5 на бул. "Г. С. Раковски" ще бъде реновирана от Община Димитровград чрез проект „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2021г. на местната администрация. По проекта се отпускат по 5 000 лева и е насочен към жителите на града.

    "Чрез този проект даваме инициатива на гражданите на Димитровград, с което провокираме и тяхната загриженост към опазването на градската среда", заяви кметът Иво Димов, който посети пространството, което ще бъде реновирано. Инициаторите на проекта изказаха благодарности към кмета за инициативата, като успяха и да си "изпросят" и парково осветление, което да бъде монтирано край детските съоръжения. Живущите в блоковете, от своя страна завиха, че сами ще пребоядисат пейките в площадката, с което и лично ще се включат в облагородяването на пространството. Димов каза, че в детското паркче ще се изгради ново бетонно покритие, върху което ще бъде поставена и специална ударопоглъщаща настилка, предназначена за детски площадки. На площадката ще бъде монтирана нова пързалка и люлка за малчуганите.

    11-та поредна година Общината отделя средства, за които жителите на града могат да кандидатстват, с цел по-приветлива градска среда. Тази година са кандидатствали 4 проекта за детски площадки, като и 4-те са одобрени. Другите площадки ще бъдат изградени на ул. „Александър Стамболийски”; междублоково пространство между бул. Н.Й.Вапцаров и ул. Гео Милев №2 и междублоково пространство на ул. .„Гео Милев” до бл.№18

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини