Кметът на Димитровград с поздравителен адрес по случай Деня на народните будители

Кметът Иво Димов отправи своите поздравления по повод Деня на българските будители - 1 ноември, към всички образователни, културни институти и читалища в община Димитровград. В поздравителните адреси пише:

Най-сърдечно Ви поздравявам по случай 1 ноември – Денят на народните будители!

На този ден отдаваме заслужена почит и признателност към радетелите, съхранили през вековете духовните ценности на нацията.

На 1 ноември честваме съвременните български творци, педагози, преподаватели, книжовници и просветители, наследници на напредничави и прогресивни предци. Всички Вие имате нелеката мисия да бъдете продължители и разпространители на ценностите и морала на  българския народ, да сте духовната опора на България.

На всички Вас пожелавам да сте здрави и запазите жив копнежа по нови хоризонти! Продължавайте да будите и развивате духовното израстване на българина и да градите националното ни самочувствие!

Честит празник!

Денят на народните будители е общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници и революционери — будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност. Празникът се отбелязва ежегодно с факелни шествия на 1 ноември и е официален празник в Република България.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    К
    К
    2 -3
    11:28, 1 ное 2021
    А за Хелоуийн що не казваш нищо бе ? Къв е тоя празник на народните будители те кво са направили за нас че да ги помним ?
    • !!
      !!!
      1 -1
      14:37, 1 ное 2021
      Хелоуин не е официален български празник. А за народните будители факта че четеш и пишеш на български сам по себе си е доказателство какво са направили за нас.
  • 2
    На
    Нагушен
    5 0
    11:51, 1 ное 2021
    А за Теца нещо да кажеш г-н лапачки,няма проблем последен мандат квото мога да налапам пък овцете да си лапат кюмюра.
    • !?
      !?
      1 -3
      14:24, 1 ное 2021
      За въздуха цените на електроенергията всичко останало питайте настоящите служено управляващи Радев и партиите на промяната! Цялата им политика беше анти герб, и като ги махнаха те какво точно реално свършиха?
  • 3
    Тр
    Тройкаджията
    3 -1
    10:21, 2 ное 2021
    Тройкаджията от минния техникум се сетил, че има народни будители.
Последни новини