Автомобил и телефон задигнаха през уикенда в димитровградско

Двама са задържани за кражба на автомобил в РУ Димитровград, съобщават от полицията.

Снощи в 20,20 часа на спешния телефон, 32-годишен жител на с.Черногорово е сигнализирал, че „Опела“ му паркиран пред дома му на улица „Цар Иван Асен“ липсва. Незабавно са проведени издирвателни действия и час по-късно по горещи следи полицаите забелязали колата между паркирани други коли на булевард „Димитър Благоев“ в Димитровград. В нея били двама младежи, които незабавно са арестувани.

Установено е, че това са 25-годишен, познат на служителите и непълнолетен на 16г., и двамата от същото село. Задържаните направили пълни самопризнания и описали механизма на извършеното от тях деяние. По случая е образувано бързо производство. При личен обиск, в по-големия са открити две пликчета със суха зелена листна маса с тегло 1,1 грам, реагираща на аналог на дрога – синтетичен чай за пушене.

24-годишен димитровградчанин също е задържан за кражба в местното полицейско управление. На 12-и декември по обяд, полицаите са получили оплакване от 18-годишен, който съобщил, че в 1 часа през нощта, пред игрална зала в Димитровград му бил отнет мобилния телефон. След проведени издирвателни действия, служителите са установили и задържали заподозрения. Той признал действията си и върнал инкриминираната вещ с протокол по заведеното досъдебно производство. Задържан е до 24 часа.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    локомотива
    3 0
    12:05, 13 дек 2021
    В 1часа пред игрална зала,18годишен,е ми за какво говорим.
Последни новини