Среща на централната и местната власт се проведе днес в Димитровград

Изображение 1 от 2

    По инициатива на кмета на община Димитровград Иво Димов, днес се проведе среща между народните представители в 47-то Народно събрание от Хасковски избирателен район, областният управител и председателя на Общински съвет-Димитровград. В срещата участваха Лозко Лозев от парламентарната група на „Продължаваме промяната” и член на комисиите по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и комисията по труда, социалната и демографската политика; Владимир Маринов от „БСП за България” член на комисиите по бюджет и финанси и тази по земеделието, храните и горите; Мюмюн Мюмюн от ДПС, който е член на комисията по образованието и науката и зам.председател на комисията по електронно управление и информационни технологии; Областният управител Катя Панева и председателя на Общински съвет Димитровград Гергана Кръстева. В продължилите повече от час и половина разговори участниците обсъждаха проблемите, приоритетите и всички значими теми, които засягат гражданите на община Димитровград. Общото изразено намерение е с конструктивен диалог да се търси ефективност при решаването на обществените проблеми. Основните теми, които кмета на общината постави и бяха обсъдени от участниците са свързани със състоянието на ВиК-Димитровград и очакваното повишение на цената на водата, инфраструктурите проблеми и капиталовата субсидия, повишените цени на тока и газа и произтичащите от това тежести за гражданите и темата за здравеопазването в лицето на общинската болница и липсата на денонощна аптека и спешен кабинет в Димитровград.

    Областният управител Катя Панева сподели намерението си за осъществяването на подобни работни срещи по всички общини в региона и отправи покана към народните представители за такъв конструктивен диалог и с останалите общини в Област Хасково.

    Поради наложена карантина народните представители Делян Добрев и Силви Кирилов не можаха да се присъединят към срещата, а ангажименти не позволиха на Младен Запрянов, Георги Станков и Сезгин Мехмед да участват в разговорите днес.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Дд
      дд
      3 -1
      18:36, 17 яну 2022
      Такава безотговорност няма.Къде са маските и сертификатите?
    • 2
      Фе
      фен
      0 0
      17:51, 22 яну 2022
      Пет души,местна власт.Ако е вярно,значи,ПП-действа.Трябва,да се реши,какво да се прави с празните,стаи,в сградата,на Общинският съвет.

    Още новини

    Последни новини