Холандец ще дирижира "Бал с маски", шедьовърът на Верди, с който Старозагорската опера открива новата година

Холандецът Майкъл Енгелбрехт, който е носител на първа награда от VIII-я международен конкурс за оперни диригенти Blue Danube/Bela Bartok, провел се в Стара Загора миналата година, ще застане на диригентския пулт за "Бал с маски" на 28 януари. Това съобщават от пресцентъра на първата извънстолична опера.

Маестрото е лауреат и на международния майсторски клас и конкурс за оркестрово дирижиране в Будапеща, където членовете на MAV Budapest Symphony Orchestra го избират за победител. Енгелбрехт, който е започнал професионалната си кариера едва 17-годишен, в момента е главен диригент на Филхармония Гелре в Арнем. Участвал е в майсторските класове на Ян Кобер, Иван Мейлеманс, Мариен ван Стаален, Илона Меско и Юка-Пекка Сарасте.

С Вердиевата творба ще бъде даден старт на програмата от новата година. С нея бе открито през ноември м.г. 51-о издание на ФОБИ.

Режисьор на постановката е Славчо Николов, художник на декора и костюмите Каталин Йонеску-Арборе, хормайстор е Младен Станев, а пластичните решения са на Ромина Славова.

В ролята на Рикардо ще се представи тенорът Ивайло Михайлов, а в образа на Амелия ще дебютира сопраното Емилия Джурова. В ролята на Ренато гостува баритонът Нико Исаков, Оскар - Емилия Иванова, а мистериозната Улрика ще изиграе Даниела Нинева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини