Осигуряват допълнителни безплатни автобуси на Задушница до гробищните паркове в Димитровград

Изображение 1 от 2

    На 26.02.2022г. (събота) отбелязваме Голяма Задушница или наричана още Месопусна.

    Тя се прави в съботата преди Местни Заговезни, което е седмица преди началото на Великия пост и е една от трите най-големи задушници в православния календар. Прави се помен в памет на мъртвите, като се поднася вино, жито и питка. Чешмите ще бъдат пуснати на всички гробищни паркове.

    От общинското предприятие "Траурен обреден дом" са организирали два броя допълнителни безплатни автобуси за гражданите, които ще посетят своите близки на Новият и Старият гробищен парк. Директорът на общинското предприятие Славея Михайлова споделя, че служителите на предприятието са се погрижили за удобното и спокойното отдаване на почит от близките на починалите в съботния ден, информират от местната администрация.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ло
      локомотива
      1 -4
      16:40, 22 фев 2022
      Чешмите ще бъдат пуснати,е това е страшен жест от страна на общината,а ако са пуснати целогодишно какво ще стане,някой ще полива гробовете ли.Поне не го пишете да се излагате.
      • Си
        Силвия
        4 0
        17:57, 22 фев 2022
        Чешмите се спират защото зимата замръзват тръбите
      • До
        До локомотива
        4 0
        00:09, 23 фев 2022
        Защо да се излагат бе,ти у вас спираш ли зимата водата в чешмата си вънка,или искаш да се изпускат от студа,и да мрънкаш, че са се наводнили гробовете на близките ти,мрънкало,като не разбираш не се изказват неподготвен
    Последни новини