Пешеходна пътека в центъра на Димитровград не е добре осветена, има проблем, но как да бъде решен?

Изображение 1 от 4

    Граждани ни сигнализираха за това, че голямата пешеходна пътека, която свързва централната пешеходна алея (бул. България) с площад "България" пред сградата на Общината, е тъмна и не добре осветена. Според подалите сигнала, поради липсата на добра осветеност, се създава предпоставка за ПТП. От наша страна сигнализирахме в Община Димитровград за проблема, като от там ни увериха, че ще го отстранят в най-кратки срокове, но заявиха че до днес те не са имали подаден сигнал за този проблем и не е бил забелязан от техни служители.

    Но всъщност това не е Новина. Сигнализирането до медии и чрез социалните мрежи не е правилният начин за отстраняване на проблеми по поддръжката на обществените пространства. Правилният начин е да бъдат сигнализирани отговорните за проблема институции, и в частност община Димитровград. Службата на медиите към обществото, като коректив на властта е в момента, когато институциите не си вършат работата, за която са отговорни, когато се случват нередни неща или има бездействие по обществени проблеми и нужди. Но медиите също чакаме сигнали с които да бъде изострено нашето внимание, за теми които трябва да станат обществено достъпни и за проблеми, за които можем да съдействаме да бъдат разрешени.

    Кметът Иво Димов отправя пореден призив към жителите на общината, когато видят че нещо в града не е наред, да сигнализират директно в общината, като по този начин проблемите ще се решават своевременно. Обясни, че няма как ежедневно служители на администрацията да правят проверки на уличното осветление, детските площадки, тротоарите и други обществени пространства, които са отговорности на местната администрация. За да се решават проблемите, трябва да се сигнализира на общината по удобния за гражданите начин, като за сигнали може да се използва Горещия телефон 0391-6-82-22, да се подаде лично на гише във фоайето на административната сграда, да се напише електронно писмо до адреси: signal@dimitrovgrad.bg и kmet@dimitrovgrad.bg. Анонимността Ви ще бъде гарантирана в рамките на закона, уверяват от администрацията.

    Даваме пример с пост във фейсбук в групата Димитровградски нередности - човек сигнализира другите членове на групата, вероятно със загриженост към тях, да бъдат внимателни, за да не попаднат в тази дупка. Тази публикация излиза, някакъв брой хора я виждат, едни й обръщат внимание, други я пренебрегват, но дупката си остава, тя е там и е опасна. Не може да разчитаме, че служители на общината ще се информират от фейсбук за това, къде има и къде няма проблеми по инфраструктурата, правилното действие (може и да го е предприел) е тази снимка с текст къде се намира опасността, да бъде изпратена на имейлите за връзка с гражданите на община Димитровград, защото те са отговорни за поддръжката на този общински път.

    От Община Димитровград ни информираха, че се очаква идната седмица да стартират нова система за комуникация с жителите на общината, чиято цел ще е да улесни връзката между гражданите и администрацията и тя да бъде по-продуктивна и за двете страни.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      0хо
      5 -1
      15:18, 30 мар 2022
      Започнете с оставката на Кмета!
    • 2
      D
      d
      2 -1
      21:07, 30 мар 2022
      сфетофара до църквата също е не осветен, когато е тъмно светлините на сфетофара заслепяват, а и работи до много късно
    Последни новини