Два инфраструктурни проекта на община Димитровград ще получат финансиране

Два инфраструктурни проекта на община Димитровград на обща стойност 2 363 480лв. ще бъдат финансирани със средства от държавния бюджет за изграждане на обекти за линейна техническа инфраструктура - общинска пътна и улична мрежи и ВиК инфраструктура от компетентността на МРРБ.   

1 822 000лв. с ДДС са предвидени за изграждането на напълно нов напорен водопровод за захранване на промишлената зона в землището на село Крепост. С проекта "Подмяна на главен външен водопровод от тръбен кладенец до водоем с.Крепост и захранване на промишлена зона, община Димитровград" ще бъде увеличен дебита на водоподаването към промишлените потребители в разрасналата се в последните години промишлена зона.

Още 541 480лв. с ДДС републикански средства ще бъдат инвестирани в  "Рехабилитация и реконструкция на част от ул.Бузлуджа и ул.Подполковник Калитин в гр.Димитровград", с които ще бъде подменен водопровода, изградени тротоари и ще бъде асфалтиран участъка между двете улици, допълват от местната администрация. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Об
    Общинари
    1 0
    19:59, 1 авг 2022
    Общинари, дали знаете , че напорния тръбопровод от кладенеца е с много отклонения преди водоема, което е много енергоемко и после да не викате , че новия водопровод е амортизиран и не можете да си платите тока. Защото проспахте кладенеца в частния имот на юг от промишлената зона и го оставихте на собственика . Не си знаете интереса с тази заспала дончева и кметове.
  • 2
    До
    Доктора
    1 -2
    22:03, 1 авг 2022
    Може ли да познаете кой е печелившия на 2 млн. И той е....... Сторинвест&Владимир митрушев .... нека ми е зле ....
Последни новини