Димитровград ще има собствена пощенска марка за 75-тата си годишнина

    На тържествена сесия ОбС Димитровград отбеляза 75 -тата годишнина на Брагадирския град. Кметът Иво Димов обяви, че специално за 75-тия си рожден ден, градът ще бъде удостоен със собствена пощенска марка.

    На тържествената сесия присъстваха и представители на побратимените на Димитровград градове Кутина, Харватия и Димитровград, Сърбия. 
    Приветствени слова по случай рождения ден на Димитровград изказаха председателят на ОбС Гергана Кръстева, кметът на Димитровград Иво Димов и представители на част от политическите сили в местния парламент. Приветствени слова бяха изказани от представителите на ГЕРБ, коалиция За Димитровград и от групата на БСП. С приветствия се включиха и международните гости, кметът на сръбския Димитровград, както и представителката на град Кутина, Хърватия.

    На тържествената сесия посмъртно бе връчено отличието за Петко Христов Чурчулиев, а почетният  знак бе приет от сина на твореца.

    Плакети бяха връчени на Историческия музей за 75 години от създаването му, както и за 70 години Духов оркестър. Отличено бе и Акустичното джаз трио на Димитровград за 35 години от създаването му, Астрономическата обсерватория “Джордано Бруно” за 60-тата й годишнина. За 60-тата си годишнина бе отличена и Художествената галерия, в бригадирския град.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини