С уникално шоу и проливен дъжд стотици димитровградчани отпразнуваха 75-тия рожден ден на града

    Димитровград днес, 2-ри септември, празнува 75-тия си рожден ден на площад България.

    В уречения час за начало на общоградското празненство от небето се лееше проливен дъжд, но това не спря стотиците димитровградчани и гости на града да изпълнят големия площад. Макар и с чадъри, те се бяха заредили и с добро настроение и очакване на голям спектакъл, каквито бяха и обещанията от страна на общинската администрация.

    По традиция, празникът бе предшестван от почетно издигане на националния флаг, съпроводен от музикантите на градския духов оркестър. -ВИДЕО

    Началото на празника бе положено от официалните лица с приветствия по случай рождения ден на бригадирския град. От сцената говориха кметът на Димитровград Иво Димов, кметът на сръбския Димитровград, както и представителя на град Кутина от Хърватия. Поздрави към димитровградчани бяха изчетени от името на президента на републиката Румен Радев и министър-председателя Гълъб Донев.

    След поздравите, отправени от голямата сцена, димитровградчани затаиха дъх за визуалното изживяване 3D mapping, което бе проектирано върху 15 етажната сграда на общината, което бе придружено и с пиротехнически ефекти.

    Програмата продължи с пищна синхронизирана с музиката заря, като част от представлението бяха оформени от фойерверките сърца в небето над Димитровград.

    Кулминацията на пищния спектакъл бе концерт на обичния Любо Киров, за който дъждът над града спря.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини