Алтернативни форми на отопление обсъжда кметът с директори на училища и детски градини в Димитровград

Изображение 1 от 3

    Кметът на община Димитровград Иво Димов проведе среща с директорите на училищата и детските градини на територията на общината за готовността им за започването на учебната година в условията на очертаващата се енергийна криза. Търсене на алтернативни форми на отопление обсъждаха на срещата кмета и директорите. Драстичното увеличение от 300% на газа след месец март и несигурните му доставки, изправя ръководствата на учебните заведения в общината пред сериозни затруднения в предстоящия отоплителен сезон. Община Димитровград е една от 75 общини в България, която газифицира основните си социални и образователни дейности преди години с цел оптимизиране на разходите. 

    Предстои до седмица да се направи оценка на удачните алтернативи за отопление, като по детските градини това ще става на климатици и нафта, а по училищата ще се  преминава на нафта. Ще бъдат прегледани и обследвани отоплителните системи и котли, за да се подготвят учебните заведения за посрещане на студения сезон. 

    На срещата бе отчетено, че всички ремонти по училищата и детските градини извършвани през летния период са приключили и са готови за началото на учебната година.

    Ще бъдат възстановени отново безплатните уроци по английски език в детските градини, както и форми като футбол и други при събрани необходимия брой деца. От 2012г. Община Димитровград осигуряваше на децата допълнителни педагогически услуги и безплатни занимания, които по време на пандемията бяха прекъснати. Сега, отново инициативата да се преподава английски и да се предлагат допълнителни спортни занимания за най-малките ще бъде финансирано от общината. 

     "Ще продължим да търсим и нови възможности за развитие и спорт на децата", коментира кметът Иво Димов. 

    На срещата присъстваха ръководствата на всички училища на територията на общината, детските градини и експертите от ресорния общински отдел за образованието Директора на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности” Диана Дончева и началникът на отдел „Хуманитарни дейности” Антоанета Шаркова.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини