Каравеловци се включват в инициативата за "Спорт без отпадъци"

СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград  ще се включи за поредна година в инициативата Европейски ден на спорта в училище с различни игри и спорни занимания с еко насоченост. Събитието традиционно се отбелязва на 30-ти септември.

Тази година инициативата се провежда под мотото „Спорт без отпадъци“. Именно на тази тематика учителите по физкултура са подготвили за децата разнообразни спортни еко дейности, с които не само ще покажат добра физическа форма, но и ще почистят отпадъците около училището и ще се запознаят с разделното събиране на отпадъци, както и ползите от него.

Над 400 ученици ще се включат в игрите и спортните занимания, организирани с подкрепата на сдружение “BG BE ACTIVE”. Събитието е част от Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMOVE. За втора поредна година българският еврокомисар Мария Габриел подкрепя инициативата Европейски ден на спорта в училище. Тя отправи специален видео поздрав към всички учебни заведения, призова ги да се включат в кампанията и да продължават да насърчават спорта и физическата активност в училище, като подчерта ролята на училището и учителите за това. "Да бъдеш активен за ден не е достатъчно. Нека тази кампания ни зареди с енергия да бъдем такива през цялата година. Важно е училището да носи именно това послание – послание за активно време при децата и важността от здравословния начин на живот”.

Събитието ще се проведе на 30.09 от 13:00 часа в двора на училището.

За начало на програмата е предвидена демонстрация по джудо с ученици от училището и треньор Гочо Гочев.

Учениците от III и IV клас ще участват в  играта „Пътят на отпадъка“, а децата от  V и VI  клас ще се включат в играта „Предай отпадъка“. Най-малките ученици от I и II клас ще участват в играта „Кой ще събере най-много отпадъци“.

Гимназистите ще премерят сили в няколко спорта:

Волейбол ще играят VIII и IX клас

Футболни мачове ще има между V – VI  и  VII- VIII  клас

XI-XII клас ще играят баскетбол.  

За прът път каравеловци ще се включат и в плогинг  – състезание по бягане със събиране на отпадъци. Състезанието ще се проведе между учениците от V и VI  клас.  Те ще почистят пространството около училището, а за събралите най-много отпадъци ще има награди. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини