13 °C

Училищата от димитровградско се включват в Европейския ден на спорта в училище

Почти всички димитровградски училища се включват в инициативата Европейски ден на спорта в училище, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците в цяла Европа.

Европейският ден на спорта в училище ще бъде проведен на 25.09.2020г. с разнообразни спортни дейности и активности, в които децата, освен че ще се забавляват с игри и спорт, ще повишат своята "принадлежност към училището". 

На 25.09.2020г.  ПМГ „Иван Вазов” ще се включи в инициативата със следните видове дейности:

13.45 ч. футбол – 5-7 клас

13.45 ч. народна топка – 5-7 клас

14.30 ч. баскетбол – 8-10 клас

14.30 ч. волейбол - 8-10 клас

Дейностите са регистрирани в сайта на инициативата www.essd.eu .

В ОУ „Пенчо Славейков“ ще бъдат организирани следните събития:

Турнир по футбол – V – VІІ клас

Турнир по народна топка – ІV клас

Състезателни подвижни игри – ІІІ клас.

В ОУ "Алеко Константинов" по темата „Спортът като начин за подобряване на психичното здраве при децата“ са предвидени:

Щафетни игри  за I и II клас;

Състезание по народна топка III и IV клас;

Състезание по волейбол и футбол V - VII клас;

Забавни спортни игри групи ЦДО.

По тема „Училище без отпадъци“ учениците ще почистят двора на училището, разпределени по райони.

ОУ Васил Левски" - Димитровград ще организира от:

 13.10 ч. - 13.40 ч. - състезание по бягане в ІІІ и ІV клас

 13.50 ч. - 14.30 ч.  - футбол V-VІІ клас.

В ОбУ "Св.Св.Кирил и Методий" са предвидени различни състезателни игри за децата от I до IV клас:

Състезателна игра с топка и конуси-бягане с препятствия

Състезателна игра с дърпане на въже-силова игра

Състезателна игра - бягане по двойки, в която всяка двойка от всеки отбор е заловена за ръце

Игри на открито с екологична насоченост: 

Наниз от есенни листа

Напълни шишето с камъчето

Събери отпадъците.

Състезателни игри от V до IX клас:

Лека атлетика-50м.

Мини футбол

Стрийтбол

Канадска борба.

ОУ "Д.Н.Матевски" - гр.Меричлери ще проведе спортните мероприятия под мотото "Бъди Активен!". На 25.09.2020г. в училището ще бъдат организирани следните игри и състезания:

I, II, III клас – от 12:30 до 13:30ч.

Забавни и щафетни игри:

1.    Спортна игра – 5 момичета и 5 момчета (теглене на въже)

2.    Народна топка

3.    Най-атрактивен скок

IV, V, VI, VII клас – от 12:30 до 14:00ч.

Футболен турнир:

1.    IV клас срещу V клас

2.    VI клас срещу VII клас

За всички ученици (по избор) – от 13:00 до 13:20ч.

1.    Масов крос – обиколка на училището

2.    Масов народен танц

 В ОУ "Христо Ботев" село Крепост физическите активности по инициативата ще бъдат:

І – ІV клас : ЩАФЕТНИ ИГРИ И НАРОДНА ТОПКА- начало 12.20 часа;
V - VІІ клас : ФУТБОЛ И ЛЕКА АТЛЕТИКА - начало 13.15 часа.

ОУ "Васил Левски" - с. Ябълково също е регистрирано за участие в инициативата "Европейски ден на спорта в училище 2020" и на 25.09.2020 г. от 11.30 часа в двора на училището ще се организират:

за начален етап - щафетни игри и народна топка

за прогимназиален етап - бадминтон, футбол.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини