Пет училища с инициативи по случай Европейския ден на спорта в училище

Пет училища в община Димитровград ще се включат с дейности и активности по повод Европейския ден на спорт в училище, който ще се проведе на 30 септември 2022г, информират от местната администрация.

Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Европейският ден на спорта в училище дава възможност на училищата: • Да се свържат с други европейски страни; • Да популяризират физическото възпитание и спорт в училищата; • Да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора; • Да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждане на методи за учене през целия живот; • Да засилят участието и развитието на социални умения сред учениците. През тази година се провежда осмото издание на кампанията. 

СУ „Любен Каравелов“  ще се включи за поредна година в инициативата Европейски ден на спорта в училище с различни игри и спорни занимания с еко насоченост. Тази година инициативата се провежда под мотото „Спорт без отпадъци“. Мотото на СУ „Любен Каравелов“ е "Каравеловци за спорт без отпадъци". Именно на тази тематика учителите по физкултура са подготвили за децата разнообразни спортни еко дейности, с които не само ще покажат добра физическа форма, но и ще почистят отпадъците около училището и ще се запознаят с разделното събиране на отпадъци, както и ползите от него.

За учениците от III и IV клас е предвидена играта „Пътят на отпадъка“. Децата от  V и VI  клас ще се включат в играта „Предай отпадъка“. Най-малките ученици от I и II клас ще участват в играта „Кой ще събере най-много отпадъци“.

Учениците ще премерят сили и в няколко спорта. Волейбол ще играят VIII и IX клас. Футболни мачове ще има между V – VI  и  VII- VIII  клас.  XI-XII клас ще играят баскетбол.

Демонстрация по джудо с ученици от училището и треньор Гочо Гочев.

За прът път каравеловци ще се включат и в плогинг  – състезание по бягане със събиране на отпадъци.  Състезанието ще се проведе между учениците от V и VI  клас.  Те ще почистят пространството около училището, а за събралите най-много отпадъци ще има награди.

Събитието ще се проведе на 30.09 от 13:00 часа в двора на училището. Над 400 ученици ще се включат в игрите и спортните занимания. Събитието е част от Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMOVE

В ПМГ „Иван Вазов”  Димитровград във връзка с Европейския ден на спорта в училищата на 30.09.2022г. ще се проведат състезания по:  баскетбол, волейбол, футбол, народна топка. Състезанията ще се започнат от 14.00 часа в двора на училището.

ОУ „Христо Ботев” с. Крепост ще се отбележи Европейски ден на спорта в училище под надслов "Забавляваме се заедно и спортуваме активно".

Организиране на мероприятия със спортен характер - подвижни игри, народна топка, футбол. 

ОУ „П. К. Яворов”  Димитровград

Учениците на ОУ „П. К. Яворов” ще вземат участие в Европейски ден на спорта със следните дейности:

Футбол – 5-7клас

Лека атлетика – 5-7клас

Народна топка – 3-4клас

ОУ „Димитър Н. Матевски”,  Меричлери

ОУ „Д.Н.Матевски“, гр. Меричлери  ще се включи в инициативата Европейски ден на спорта в училище със следните игри и спорни занимания:

Начален етап – I – IV клас – подвижни игри;

V – VII клас – футбол.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини