Исторически момент за Димитровград - вече е със собствена пощенска марка

    Днес на официална церемония в сградата на Община Димитровград бе валидирана пощенска марка, увековечаваща 75 години от създаването на града на младежта. Тиражът на уникалната марка е 5 500 броя.

    Валидирането бе извършено официално, с указ на министъра, от главният изпълнителен директор на „Български пощи” Богдан Теофанидис и кмета на Димитровград, Иво Димов. От часа на валидирането бе пуснато в употреба пощенско-филателното издание по повод годишнината на Димитровград. На официалната церемония участва и  художникът на марката, доц.д-р Ненко Атанасов.

    Кметът Иво Димов подписа и изпрати чрез специалната пощенска кутия на Български Пощи първата от рода си картичка до Председателя на Европейския парламент Роберта Мецола. Той заяви, че ще картичката в плика с юбилейната марка носи послание за една силна, по-сплотена и единна Европа.

    Изданието се състои от една пощенска марка с една винетка и специален пощенски печат. До 15:00 часа на 24.10.2022г. марката ще бъде продавана в димитровградското подразделение на Български пощи, с поставен специален печат с дата на нейното валидиране, което вдига нейната филателна стойност. След изтичането на регламентирания срок, специалният печат ще бъде върнат за съхранение в централата на Български пощи в София.

    Община Димитровград е поръчала изработката на първодневен плик и картички, които ще бъдат подарявани на гости на града.

    За церемонията с цел присъстващите да могат да се сдобият с първите юбилейни марки бе създадена временна пощенска станция в заседателната сграда на Община Димитровград, където се продаваха марките на стойност от 1,90лв.

    Повече от събитието може да гледате във видеото към статията.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини