Паркингът до автогарата отново е достъпен

През вчерашния ден синджирът, блокиращ обществения паркинг до автогарата, бе свален.

Паркингът отново е достъпен за граждани, след публикации в нашата медия и намесата на общинските органи. Кметът на Димитровград Иво Димов, който по-рано през седмицата заяви, че фирмата-концесионер неправомерно е блокирала достъпа до паркинга, ни информира, че се е провела среща в общината с концесионера, на който е било обяснено, че неправомерно е блокирал достъпа до обществения паркинг. Постигнали са договорка, че може да бъде направено разумно предложение от страна на концесионера към ОбС Димитровград, за промяна на начина за достъп до паркинга, но само с решение на димитровградските парламентаристи може това да се случи.

По-рано през седмицата кметът Димов коментира за нашата медия, че може да се измисли разумен начин, с който да се осигури възможността за паркиране и на служители на автогарата, и на използващите услугите й граждани. Вариантът е безплатен достъп до паркинга за разумно определено време, след което престоят на автомобили да бъде таксуван.

Въпреки, че синджира е свален, остава друг проблем - широкият вход на паркинга е преграден с бордюри и колчета и е оставен само един тесен вход, който не позволява да се направи завой на дясно от 180 градуса, особено ако има паркирани наоколо автомобили и за да излезете на кръговото на булеварда, трябва да обърнете в зоната за автобуси, а това би трябвало да е нарушение и създава предпоставка за ПТП с някой автобус. Не може и излизайки от паркинга и да пресечете зоната за автобуси и да продължите направо, защото там улицата е забранена за преминаване от тази посока.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини