Глобиха 76 водачи и пътници без колан и един без каска в Хасковско

76 души са глобени за неизползване на обезопасителен колан по време на специализираната полицейска операция в Хасковска област през миналата седмица, съобщиха за Haskovo.net от „Пътна полиция“ в областния град.

56 от санкциите са наложени на водачи, 13 на пътници на предната седалка и 7 на пътници на задната седалка. Нарушението се санкционира с глоба в размер на 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

Една глоба е наложена за неизползване на каска при управление на мотор. Образувано е едно бързо производство за наркотици и две бързи производства за управление на автомобил след консумация на алкохол.

Припомняме, че акцията се проведе в периода от 6 до 12 март не само в Хасковска област, но в цялата страна и в целия Европейски съюз. Тя бе във връзка с членството на България в "Roadpol" – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Извършваха се засилени полицейски проверки за ползване на обезопасителни колани, както от водачите, така и от пътниците, включително и за обезопасителни системи за деца и каски от мотористите. Униформените следяха и за всички останали нарушения на Закона за движение по пътищата.

По време време на акцията в Хасковска област през миналата седмица са извършени общо 2733 проверки, констатирани са общо 1181 нарушения.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ед
    Един шофьор
    6 0
    16:06, 15 мар 2023
    Така наречените "контролни" органи е време да се преименуват в "наказателни" такива. Един непоискан съвет- повече тестове за наркотици, включително и вътрешни.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини