Ученици от ОУ "П.Славейков" с екоинициативи събират средства за Зелена класна стая

    Ученици от димитровградското ОУ "Пеначо Славейков" днес организираха благотворителен еко базар. Децата предлагаха собственоръчно приготвени изделия и храни, с кауза да се съберат средства за изграждане на Зелена класна стая в двора на школото.

    Идеята за базара е на учениците от 2-ри и 6-ти А класове. Децата са създали своите произведения от отпадъчни материали, за да се покаже, че на отпадъците може да се даде и втори живот. Чрез тези проекти се повишава здравната и еко културата на децата, като тяхното екологично образование започва от 1-ви клас и се развива в годините на обучение, заяви г-жа Йорданова. Не трябва да забравяме, че днешните децата са бъдещите възрасти и активни хора, от които ще зависи живота на цялото общество, допълва учителката.

    Предвижда се Зелената класна стая да бъде създадена в западния двор на училището, където да могат да се провеждат уроци на открито. Класната стая на открито осигурява личната връзка на децата с природата, развива у тях нагласа за здравословен начин на живот и хранене, възпитава в отговорност и изследователски дух. 

    Деца, учители и родители искат да съберат нужните средства за монтирането на беседка, където да се провеждат изнесените навън часове, каква и колко ще бъде голямо пространството ще зависи от това, какви средства ще бъдат събрани.

    Великденският базар няма да е единствената инициатива за събиране на средства - на 20 април ще се организира акция за събиране на хартия за рециклиране от всички ученици на димитровградското школо. Организаторите приканват всички приятели на училището, които имат желание и възможност да дарят средства за създаването на Зелената класна стая, като това може да се случи всеки работен ден в училищната администрация, като средствата са предназначени за училищното настоятелство.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини