Предстоят нови ремонти на улици в Димитровград

    В идните месеци се очакват да стартират нови ремонти на улици в Димитровград.

    Първа в разкопки ще бъде  ул. „Цар Борис I“, коментира днес кметът Иво Димов. Улицата ще бъде цялостно реновирана с подмяна на водопроводната мрежа, което ще е и първия етап от дейностите. Ремонтните дейности ще бъдат от бул. „Г. С. Раковски“ до сградата на социално подпомагане.

    Текат обществени поръчки и за ремонти на улиците „Бузлуджа“ и част от „Анри Барбюс“ и „Цар Симеон“, в които ще влезе и преасфалтиране на паркинга на Община Димитровград. Ще бъде ремонтирана и пропадналата стена към подземния паркинг на сградата на съда, тъй като тя в момента е компрометирана и наклонена към улицата.

    Към момента все още тече цялостният ремонт на улица "Груди Кирков", като там се очаква идната седмица да започне полагането на асфалтовата настилка, за което ще са нужни около 10 дни.

    Паркингът зад Д. Благоев 9 е плитък за по-дългите автомобили, но за да се удължи ще трябва да бъдат изсечени множество дървета

    Ремонти текат и зад блокове по централната алея на Димитровград, там се изграждат на ново паркингите зад блокове 2 и 4 на бул. "България". Вероятно ще бъде преизграден и паркинга зад блок 9 на бул."Димитър Благоев", но за да се удължат парко местата там, ще трябва да бъдат изсечени около половината от дърветата в парковото пространство, които са по границите на иначе плиткия паркинг.

    За да се удължи паркинга ще трябва да бъдат изсечени множество дървета

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини