Община Димитровград е номинирана за наградата "Златна ябълка"

Община Димитровград е номинирана за наградата "Златна ябълка", която се връчва от Национална мрежа за децата, информират от местната администрация.

 Наградата отличава личности, организации и институции, които с работата си са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние. Всички номинации се правят за конкретна дейност или конкретна практика на номинираната организация. При оценката се взима предвид какви усилия се полагат за гарантирането на правата и благосъстоянието на децата в цялостната дейност. Важни са конкретните постигнати резултати и влиянието върху децата, с които работи. Критерий за оценка са създадените практики и структури за включване на децата и техните семейства във взимането на решения, които се отнасят до тях. От значение за институциите е наличието на цялостна политика за утвърждаване правата на децата, системният подход и успешното организиране и използване на ресурсите за изпълнение на тази политика. Наградите „Златна ябълка“ търсят общини, за които гарантирането на детските права и подкрепата на семействата са видим приоритет.Тази година наградите “Златна ябълка” ще бъдат връчени за тринайсети пореден път.

Община Димитровград подкрепя деца от уязвими групи, деца с увреждания, приемни семейства и двойки с репродуктивни проблеми. В община Димитровград грижата за децата, разбирането и прилагането на правата им са основени приоритети. От изключително значение е създаването на условия за развитие, изява и приобщаване на децата от уязвимите групи, както и подкрепа за техните семейства. Важна част от политиката на общината е подкрепата на деца с изявени дарби и таланти не само чрез изяви, но и с финансови стимули.

Всеки може да подкрепи номинацията на община Димитровград като гласува на този линк:

https://1june.nmd.bg/nomination/obshtina-dimitrovgrad-2/ 

Носителите на приза „Златна ябълка“ се избират от гласовете на експертно жури, като номинацията във всяка категория, събрала най-голям онлайн вот от публиката, получава допълнителни 2 гласа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини