Стартира изборния ден в Димитровград, вот само на хартия

Секциите за местния вот започнаха работа в 7 часа, всички членове на секционните комисии са се явили по местата си. До урните достъп ще имаме до 20 часа. Ако има чакащи в изборните помещения  и към този момент да упражнят правото си на глас, те ще бъдат допуснати, но не по-късно от 21 часа.

Общият брой избиратели в Община Димитровград по избирателни списъци за предаване на СИК са 42831 гласоподаватели

В надпревара за доверието на избирателите влизат 184 кандидати за общински съветници, издигнати от 7 партии и коалиции. Димитровградчани ще избират кой ще седне в кметския стол из между 7 кандидата.

Кметове на кметства ще избираме в 21 села в общината, както и в гр. Меричлери. В общината има села с вече ясен победител, поради липсата на повече от една кандидатура.

Местните избори се провеждат в безпрецедентна ситуация и напрежение. На тях избирателите няма да могат да упражнят правото си на глас с машинен вот, а само на хартия. Тази възможност отпадна буквално в навечерието на вота, след доклад на ДАНС за евентуална възможност за манипулацията на машините и решението на ЦИК да отмени машинното гласуване  48 часа преди вота. Това доведе до протести в деня за размисъл и призиви за масово гласуване за повишаване на изборната активност и отпадане на възможността за евентуални манипулации на хартиените бюлетини.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини