Без напрежение и в спокойна атмосфера стартира изборния ден в димитровградско

Без напрежение и в спокойна атмосфера стартира изборния ден във всички 10 секции в шестте  населени места, където има балотажи днес в димитровградско. Балотажи има в град Меричлери и селата Бряст, Добрич, Крепост, Черногорово и Злато поле.

Над 250 полицейски служители в областта са включени в охраната на помещенията за гласуване. В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.
Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. Всички структури на министерството работят при максимална мобилизация. Вземат се необходимите мерки за охраната на обществения ред и осигуряването на пожарна безопасност.

Служителите на сектор „български документи за самоличност“ в ОДМВР Хасково ще работят от 08:30 до 19:30 часа днес, за да могат гражданите които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас, след като им бъде издадено удостоверение, валидно само в изборния ден. От 31 октомври до 4 ноември са издадени 8 удостоверения.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия открити в МВР и ОДМВР Хасково - 02/90112 98 и e-mail: izbori@mvr.bg и  038/665 311 и на e-mail: dhaskovo@mvr.bg 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини