МВР затяга контрола за празниците в Хасковско, проверяват заведенията

Засилено полицейско присъствие и контрол ще има в Хасковска област с цел недопускане нарушаването на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на коледните и новогодишни тържества, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В тази връзка районните полицейски управления в областта вече са създали организация.

Планирани са специализирани полицейски операции за контрол на заведенията за хранене и развлечение - ресторанти, клубове, дискотеки, барове; за обезпечаване безопасността на движение и за начина за охрана и осъществяване на пропускателния режим в заведенията; спазването на определения капацитет, работно време и режим на работа; пожарната и аварийна обезопасеност на обектите; спазване режима за допускане на малолетни и непълнолетни посетители и на забраните за продажба на алкохол на малолетни, непълнолетни лица и на лица във видимо нетрезво състояние и за недопускане на посетители с оръжие. Ще се следи за недопускане сервиране на храна и напитки, неотговарящи на санитарно-хигиенните изисквания и продажба на акцизни стоки без или с неистински бандерол.
Ще се извършват системни проверки и за санкциониране и отстраняване на неправилно паркиралите край заведенията автомобили, създаващи затруднения за движението и ограничаващи възможността за използване на евакуационните изходи.

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език. Особено строго ще бъдат наказвани лица, които съхраняват или употребяват оръжие и пиротехнически изделия (включително самоделни), в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. От МВР припомнят на гражданите, че законът изрично забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места - училища, църкви, базари, дискотеки, заведения за развлечение и хранене, обществен транспорт - включително и в новогодишната нощ.

Всички публични мероприятия в празничните дни ще бъдат охранявани от полицейски служители и ще бъде засилен пътният контрол.

Вчера бе проведена специализирана операция на територията на цялата област. Акцент на акцията бе свързан с нарушения по Закона за движение по пътищата относно намаляване на пътно-транспортния травматизъм. Полицейските служители са проверили 777 лица и 530 МПС, при които са установени 176 нарушения на Пътния закон, санкционирани с 33 акта и 143 фиша. В хода на акцията са извършени проверки и на 76 паркинги и 34 заведения в областта.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини