Арести за наркотици и кражби при спецакция на МВР в Хасковско

304 души и 238 автомобила са проверени при полицейска операция на 13-и в Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В хода на акцията по престъпления, свързани с конвенционалната престъпност са проверени 24 търговски обекта, 16 заведения за хранене и 5 заложни къщи. При проверка на автомобил на АМ „Марица“ край Свиленград са открити 458 артикула с лого и надпис на защитени марки. Опелът бил управляван от 20-годишен от Пловдив, който не е представил документи за произход и е предал стоката с протокол на разследващите.

Териториалните полицаи от хасковското управление са иззели 500 грама тютюн и 146 къса цигари без бандерол.

В ареста на областния град са били задържани 21-годишен, в който при проверка е открита доза марихуана с тегло 2,5 грама; 51-годишен с 2 грама кристално вещество и 58-годишна с 2 грама марихуана. В дома й на улица „Лозенец“ са намерени още 100 грама от същата дрога.

При акцията са иззети още 10,8 кубика дървесина от лица в Хасково и селата Нова надежда, Елена и Узунджово. Нарязаните дървета са били без контролна марка и превозен билет.

Задържани са и двама хасковлии, превозващи в каруца арматурно желязо. Те признали, че са го откраднали в района на улица „Ком“ в областния град.

В акцията е издирен и 32-годишен, който задигнал от хасковлийка мобилния й телефон в района на центъра на града. Той върналоткраднатата вещ с протокол.

28-годишен е заловен за кражби от кафе автомати в Харманли. В рамките на месеца, младежът разбил и откраднал от 5 кафе машини монетите на стойност около 900 лева. След довеждането му в управлението той признал действията си и споделил, че е проиграл парите.

Пътните полицаи участвали в операцията са съставили 27 фиша и 21 акта на водачи, нарушили Закона за движение по пътищата. Образувани са 6 бързи производства срещу шофьори, управляващи с наркотици. В арестите на Димитровград, Харманли, Хасково и Свиленград са пренощували шестима водачи, заловени да шофират с дрога, потвърдено с технически средства.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини