Театър за малки и големи

„Нора, която пееше на ум” е спектакълът от Здравка Ефтимова, с който в Димитровград ще гостува ДКТ „Димитър Димов” – Кърджали на 21 април от 19.00 часа. Той ще се играе на сцената на драматичен театър ”Апостол Карамитев” от актьорите Николина Харизанова, Антоанета Миланова, Атанас Атанасов, Петър Атанасов, Димитър Варадинов, Петър Митрушев, Петър Атанасов, Димитър Варадинов, Петър Митрушев и Елена Згурева.

Постановката и сценичната адаптация е на режисьора Пламен Панев.

Сценографията и костюмите са на Надежда Митева, а музикалното оформление е на Атанас Атанасов.

„Нора, която пееше наум” е пиеса, която ни въвежда в един странен съд на въображението, в който всеки зрител се чувства и съдия, и жертва. За опрощението и за покаянието, за малките и големите хора – в този кръговрат се движи героинята Нора, която е своеобразен огледален образ на Разколников от „Престъпление и наказание” на Достоевски.

На 21 април Драматично-куклен театър – град Кърджали ще зарадва и най-малките димитровградчани. Специално за тях от 13.30 часа в театъра те ще гледат спектакъла „Надхитряне” или Хитър Петър -1.

Това е една комедия за малки и големи, подсказана от народни приказки и смешки с автор Панчо Панчев – Дядо Пънч. Постановката и режисурата са на Димитър Игнатов, а музиката – на Петър Дееничин.

Източник: obvest.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини