Започна прием на документи за квалификация на хора от уязвими социални групи

Прием на документи за професионална квалификация на 22-ма жители на Димитровград и общината от уязвими социални групи започна от 13 април. Одобрените кандидати ще овладяват специалности по шивачество и ремонт на битова електродомакинска техника по спечелен от администрацията на кмета Стефан Димитров проект. Изискване на донорската организация е крайните бенефициенти да бъдат хора с трайни увреждания, самотни родители или лица от малцинствени етнически групи, уточни Галина Пенева, старши експерт в Дирекция “Хуманитарни и социални дейности”.

За да се възползват от безплатното обучение, кандидатите трябва да подадат най късно до 31 май пакет документи. Това ще става на 14-я етаж в сградата на Общината, стая №143. Освен заявление, желаещите да се включат в програмата ще представят копие от документ за завършено образование, автобиография, както и медицински свидетелства от личен лекар. В него трябва да е упоменато както общо здравословно състояние, така и психическо, подчерта Пенева. От инвалидите се изисква още копие от експертно решение от ТЕЛК или ЛКК, както и друга актуална епикриза. Самотните родители, от своя страна, трябва да представят удостоверение от Общината, а представителите на малцинствата –собственоръчно попълнена декларация. В нея те сами трябва да определят своята етническа принадлежност. Нужни от всеки кандидат са и по две паспортни снимки.

В рамките на 16 месеца избраните ще овладяват специалностите ремонт на битова електродомакинска техника и шивачество. Това става възможно след спечелен от Общината проект на стойност 162 828 лв. С част от тях бе извършен и ремонт в сградата на местния Социален учебно-професионален център, където тепърва ще се разгръща дейността на бъдещото социално предприятие.

Източник: dimitrovgrad.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини