Учат димитровграските читалища как да пишат европроекти

Как да пишат проекти по различни европейски програми се обучаваха днес читалищни дейци от димитровградска община. Семинарът се проведе тази сутрин в зала "Гросето", където се събраха представители на почти всички 31 читалища от общината. С тънкостите на кандидатстването с проекти пред Европа представителите на културните средища бяха запознати от Румяна Грозева от Агенцията за регионално икономическо развитие в Стара Загора.

Има полза от такива обучения, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Кирил Георгиев - секретар на читалището в с. Горски извор. Според него днешния семинар е бил по скоро теоретичен, със срокове и дати за кандидатстване. По-полезни ще бъдат подобни събирания, ако имаме конкретни примери как да подготвим проект и да го напишем, добави Кирил Георгиев. Обучение с такава цел най-вероятно ще се проведе в Димитровград през октомври.

Кирил Георгиев с поредната награда за читалището в Горски извор

 За две години читалищата в общината са разработили 37 проекти, 28 от тях са одобрени. Освен в областта на културата, те касаят озеленяването и различни ремонти на сгради.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини