Димитровградските зрелостници: Писахме...ще видим!

Първите зрелостници излезнаха малко преди 11.00 часа

Не особено ентусиазирани бяха зрелостниците от Димитровград след втората задължителна матура днес, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Повечето от полагащите матура в сградата на ПМГ "Иван Вазов" започнаха да излизат малко преди 11.00 часа. Тодор Тотев е от Професионалната гимназия в Димитровград беше категоричен, че втората матура е била по-трудна от тази по български език. Зрелостникът писал по география и се надява да се е справил с темата за земеделието в България.

На същото се надяваше и Живко Касабов от Професионалната гимназия, момчето бързаше да се спита с приятели по телефона какво са направили на изпита. И той ще чака с интерес резултатите по георграфия, за да види как се е справил.

Тодор Тотев от Професионалната гимназия казва, че втората матура за него била по-трудна от тази по български език.
Живко Касабов се надява да е изкарал матурата

Писах нещо за континентите, не знам, бе лаконичен след матурата и зрелостникът Иван Влашев. Той пък бързаше да провери в интренет какво е писал.

Иван Влашев

Малко след 11.00 от сградата на гимназията излязоха и зрелостничките от Химическата гимназия в Димитровград Камелия и Назмие. Разказаха с охота, че са писали за земеделието в България.  

Камелия и Назмие от ПГХХТ "д-р Асен Златаров"

От Регионалния инспекторат по образованието не успяха да уточнят колко зрелостници трябваше да се явят на втората задължителна матура и колко реално са положили изпит. Цифрата щяла да стане ясна утре. Иначе и в Димитровград географията бе най-предпочитания предмет за учениците. Утре в сградата на СОУ "Васил Левски" ще има матура по математика, допълниха от инспектората.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини