Наградени учители и знамена във водата за празника в Димитровград

Диригентът на Духовия оркестър получи годишната награда за култура на общината

Диригентът на Духовия оркестър в Димитровград Доцо Вътков получи годишната награда за култура на общината по случай 24 май. Призът му бе връчен на общоградско честване на откритата сцена на бул. "България" днес. "Развълнуван съм и благодаря", каза музикантът след като получи отличието от директора на Градската библиотека Илко Чамов. Награди на най-българския празник получиха още преподавателят по информатика от химическата гимназия Георги Гочев, който стана "Учител на годината" и Йорданка Богданова от ОДЗ "Слънце" , която бе отличена в раздела "Предучилищно възпитание". С призът "Млад учител " бе наградена Теодора Стоилова от СОУ "Васил Левски". От името на младата преподавателка наградата взе директора на СОУ"Васил Ливски" Антон Иванов, връчи я депутатът Иво Димов. За цялостен принос в образованието в Димитровград бе наградена Росица Александрова, биолог в ОУ "Пенчо Славейков".

Да запазят българският дух и национална идентичност пожела на димитровградчани кмета Стефан Димитров. Той връчи наградата за предучилищно възпитание на Йорданка Богданова. Празникът на българската просвета и култура честитиха още депутатът Иво Димов и председателят на ОбС Катя Чалъкова. По време на тържеството вятъра изигра лоша шега на организаторите и поставката с трите знамена - българското, европейското и това на Димитровград се оказаха в шадравана. След като се намокриха добре се наложи хора от охраната да извадят знамената и да ги поставят от другия край на откритата сцена. Още една награда бе дадена днес. Първо място в общинския конкурс "Майчин език" получи Калиопа Колева.

Кметът Стефан Димитров награждава Йорданка Богданова от ОДЗ "Слънце"
Георги Гочев благодари за наградата "Учител на годината"
Биологът Росица Александрова от ОУ"Пенчо Славейков" бе отличена за цялостен принос в образованието

Служители на общинска охрана вадят намокрените знамена от шадравана

Общоградското честване на 24 май завърши с рисунки на деца на площада и по централната алея. Повечето от малките таланти бяха бъдещи първокласници и бързаха да покажат, че вече знаят буквите и могат дори да четат.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини