23 °C

Наградени учители и знамена във водата за празника в Димитровград

Диригентът на Духовия оркестър получи годишната награда за култура на общината

Диригентът на Духовия оркестър в Димитровград Доцо Вътков получи годишната награда за култура на общината по случай 24 май. Призът му бе връчен на общоградско честване на откритата сцена на бул. "България" днес. "Развълнуван съм и благодаря", каза музикантът след като получи отличието от директора на Градската библиотека Илко Чамов. Награди на най-българския празник получиха още преподавателят по информатика от химическата гимназия Георги Гочев, който стана "Учител на годината" и Йорданка Богданова от ОДЗ "Слънце" , която бе отличена в раздела "Предучилищно възпитание". С призът "Млад учител " бе наградена Теодора Стоилова от СОУ "Васил Левски". От името на младата преподавателка наградата взе директора на СОУ"Васил Ливски" Антон Иванов, връчи я депутатът Иво Димов. За цялостен принос в образованието в Димитровград бе наградена Росица Александрова, биолог в ОУ "Пенчо Славейков".

Да запазят българският дух и национална идентичност пожела на димитровградчани кмета Стефан Димитров. Той връчи наградата за предучилищно възпитание на Йорданка Богданова. Празникът на българската просвета и култура честитиха още депутатът Иво Димов и председателят на ОбС Катя Чалъкова. По време на тържеството вятъра изигра лоша шега на организаторите и поставката с трите знамена - българското, европейското и това на Димитровград се оказаха в шадравана. След като се намокриха добре се наложи хора от охраната да извадят знамената и да ги поставят от другия край на откритата сцена. Още една награда бе дадена днес. Първо място в общинския конкурс "Майчин език" получи Калиопа Колева.

Кметът Стефан Димитров награждава Йорданка Богданова от ОДЗ "Слънце"
Георги Гочев благодари за наградата "Учител на годината"
Биологът Росица Александрова от ОУ"Пенчо Славейков" бе отличена за цялостен принос в образованието

Служители на общинска охрана вадят намокрените знамена от шадравана

Общоградското честване на 24 май завърши с рисунки на деца на площада и по централната алея. Повечето от малките таланти бяха бъдещи първокласници и бързаха да покажат, че вече знаят буквите и могат дори да четат.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини